Algemeen

 

De Vereniging

De vereniging SOS is opgericht op 18 september 1935. SOS staat voor Sons of Sport (zonen van de sport) en is opgericht als ontspanningsvereniging. In 1989 fuseerde SOS met Kwieksport waardoor de huidige naam is ontstaan.

Het is een gezellige familievereniging, waarbij iedereen de kans krijgt zichzelf binnen de handbalsport op zijn eigen niveau te ontwikkelen. SOS-Kwieksport is een prestatiegerichte vereniging, waarbij gezelligheid een grote rol blijft spelen.

Locatie

Het clubhuis van onze vereniging bevindt zich aan de Bentelostraat 100 in Den Haag. Naast het clubhuis liggen ook twee verharde buitenvelden. Hier wordt van april tot half oktober de wedstrijden van het veldhandbal gespeeld en wordt er getraind. Half oktober begint de zaalcompetitie en deze duurt tot eind maart. Gedurende het zaalseizoen wordt er getraind in Sporthal Zuidhaghe en Sporthal Hogeveld. De zaalwedstrijden worden gespeeld in Sporthal Zuidhaghe.

Lidmaatschap

Iedereen kan lid worden van onze handbalvereniging. Het is een vereniging voor jong en oud, voor beginners en voor gevorderden. Het is mogelijk om lid te worden als spelend lid, maar eventueel ook als niet- spelend lid. Een donateurschap behoort ook tot de mogelijkheden.

Trainingen en wedstrijden

De meeste teams trainen op dinsdag en vrijdag. De actuele trainingstijden zijn te vinden op de home pagina op deze website. De wedstrijden worden in het weekend gespeeld. Tot en met de C-jeugd wordt over het algemeen gespeeld op zaterdag. Vanaf de B-jeugd voornamelijk op zondag.

Het actuele wedstrijdprogramma is te lezen op www.soskwieksport.nl/competitie.

Afzeggen en afbellen

Handbal is een teamsport. Je hebt je teamgenoten nodig om goed te kunnen trainen en een mooie prestatie te leveren tijdens een wedstrijd. Bij een wedstrijd of training kan dus niemand gemist worden. Zeg daarom alleen om zeer dringende reden (ziekte, blessure) af. Doe dit zo vroeg mogelijk en vooral ruim op tijd, zodat er eventueel nog vervangende spelers(sters) geregeld kunnen worden.

Vervoersregeling jeugdteams

SOS-Kwieksport verwacht dat alle ouders zich inzetten voor het vervoer naar de uitwedstrijden.

Aan het begin van elk seizoen zal elke coach aan de ouders van het team vragen, wanneer zij kunnen rijden voor het team. De coach zal met de voorkeuren rekening houden bij het opstellen van een rijschema. Mocht een ouder onverwachts niet kunnen rijden, dan is het aan die ouder om zelf een andere ouder (of opa/oma/oom/tante/kennis) te vinden die zijn rijbeurt kan overnemen.

Kleding

SOS-Kwieksport blinkt uit in uitstraling naar buiten toe. Zo heeft ieder team een eigen shirtsponsor welke de complete outfit voor een deel betaalt. Een shirt, broek, een trainingspak en een sporttas huur je voor een geringe bijdrage en na een aantal jaar wordt alles vernieuwd. Elk lid van SOS-Kwieksport is verplicht om bij het outfit witte sportsokken te dragen. Goede sportschoenen, kniebeschermers, sportsokken en een handbal moet je zelf aanschaffen.

Verzekering

Door aangesloten te zijn bij het NHV, zijn alle spelende leden collectief verzekerd via het NHV voor W.A. en ongevallen; op weg naar training/wedstrijd, tijdens de training/wedstrijd en op weg naar huis van de training/wedstrijd.

Activiteiten

SOS-Kwieksport is een vereniging die naast het handballen, gezelligheid erg belangrijk vindt. Gedurende het jaar worden er vele leuke activiteiten georganiseerd. Wil je weten welke activiteiten de komende tijd op het programma staan, neem dan een kijkje op de evenementenkalender!

Vrijwilligerswerk

Wat is een vereniging zonder vrijwilligers? Vrijwilligers zijn hard nodig om de vereniging draaiende te houden. SOS-Kwieksport kan niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers, die bereid zijn zaken te organiseren. Heb je elke maand een paar uur over die je graag nuttig wilt besteden, neem dan contact op met het bestuur.

Sportiviteit & respect

Het bestuur van SOS-Kwieksport heeft het convenant Sportiviteit en Respect ondertekend. Onderstaande regels en richtlijnen gelden voor alle betrokkenen die direct of indirect met een handbalwedstrijd bezig zijn (dus ook alle toeschouwers!). Het bestuur zal maatregelen nemen als men zich niet aan de regels en richtlijnen houdt of als er ernstige misdragingen plaatsvinden.

Wanneer iemand zich schuldig maakt aan het verkeerd gebruiken van het k-woord, zal diegene een boete krijgen van 5 euro. Deze boete wordt door het bestuur overgemaakt aan het KWF.Wanneer iemand zich voor de 2e keer schuldig maakt aan deze overtreding, zal er een schorsing volgen van 1 wedstrijd.


SOS-Kwieksport is aangesloten bij het Nederlands Handbal Verbond (NHV), dat de competitiewedstrijden verzorgt. Daarnaast regelt de Bond de opleiding voor trainers en scheidsrechters. Kijk voor meer informatie op www.nhv.nl

 

Daarnaast ondersteunt SOS-Kwieksport het initiatief TV-Sportplezier. Verenigingen willen een prettig en veilig sportklimaat op de club. En ouders willen dat hun kind zich goed ontwikkelt en vrolijk opgroeit.

Via het geïntegreerde web, social en mailplatform Tv-Sportplezier brengen kinderen met een eigen kinderredactie onder leiding van Jack van Gelder, ouders en verenigingen dichter bij elkaar.

Ouders worden door Jack en de kinderen geïnformeerd over de potentie van sport voor de ontwikkeling van hun kind. Voorwaarde is –vanzelfsprekend- dat kinderen blijven sporten. En dat doen ze alleen als ze sport leuk blijven vinden. Gelukkig kunnen ouders daar zelf veel aan doen. Tv-Sportplezier geeft inzichten en tips om het kind positief te ‘supporten’. Kinderen die lol hebben, blijven sporten. Kijk voor meer informatie op www.tvsportplezier.nl


Adresgegevens:

SOS-Kwieksport (clubhuis en eigen velden)

Postadres
SOS-Kwieksport | Secretariaat
p/a Harrie Veenhoff
Vriezenveenstraat 98
2541 CA Den Haag

Bezoekadressen
Bentelostraat 100
2545 NT Den Haag
Tel. 070 – 366 90 76
e-mail: info@soskwieksport.nl

Sporthal Zuidhaghe (voor thuiswedstrijden gedurende het binnenseizoen)
Beresteinlaan 625h
2543 Den Haag
Tel.
070 – 367 1508