Trainer worden

Om de kwaliteit van onze trainingen en dus ook ons spel te blijven waarborgen zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen met het geven van trainingen of zelfstandig trainingen zouden willen verzorgen. Deze oproep geldt voor iedereen, dus naast actieve handballers mogen ook ouders zonder handbalachtergrond zich bij ons melden. Wij stellen als vereniging jou dan in staat om opleidingen van het NHV te volgen.

Hieronder vind je algemene informatie over de cursus HT1. Daarnaast stellen wij jullie uiteraard ook in de gelegenheid de opvolgende cursussen te volgen. Kijk voor meer informatie over de opleidingen op de speciale opleidingen pagina van de NHV. Aanmelden kan bij jeugd coördinator Annelies Boer 061 – 096 37 59 of bij de voorzitter Radjesh Kalloe 061 – 533 95 93.

Handbal Trainer 1 (HT1)
De Handbal Trainer 1-opleiding is bedoeld als eerste kennismaking met het trainersvak. Het ontbreekt actieve ouders en jeugdleden vaak aan de noodzakelijke kennis en inzichten om gedurende een heel seizoen aantrekkelijke en verantwoorde trainingen te verzorgen voor onze jeugdige handballers. Deze groep trainers is meestal actief bij de mini’s / D-jeugd, C-jeugd en B-jeugd. In deze opleiding leren de trainers wat het betekent om te gaan met deze leeftijdsgroepen, hoe zij een verantwoorde training kunnen geven en hoe zij voorbereide trainingen moeten verzorgen. Trainingen op de site van Trainer Online zorgen ervoor dat het hele seizoen verantwoorde en interessante trainingen kunnen worden gegeven en de handballertjes goed leren handballen.

Instroom
– geen opleidingseisen

Workshops
– 3 workshops van 3 uur, mini’s / D-jeugd, C-jeugd, B-jeugd

Doelstelling
– deelnemers kennis laten maken met diverse jeugdgroepen
– deelnemers kennis laten maken met het leiding geven aan deze jeugdgroepen

Handbal Trainer 2 (HT2)
In navolging op de HT1, is het didactische aspect ook bij de Handbal Trainer 2 opleiding van belang. Daarnaast wordt er voornamelijk aandacht besteed aan het begeleiden van sporters en het assisteren van activiteiten. De opleiding is vooral praktijkgericht. De cursist wordt ondersteund door een praktijkbegeleider.

Handbal Trainer 3 (HT3)
In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het trainen en coachen van wedstrijden. Er wordt dieper ingegaan op jaarplanning en methodische principes. Daarnaast leidt de HT 3-opleiding ook op tot het begeleiden van Handbal Trainers 1 en 2 binnen de vereniging.

Handbal Trainer 4 (HT4)
Uitgangspunt van de opleiding is dat je wordt opgeleid voor de functie van hoofdcoach bij een vereniging. Een hoofdcoach die ook verantwoording draagt voor het sporttechnische beleid van de club, de aansturing van het overige sporttechnische kader van de club, het managen van een begeleidingsteam en de scouting.